Christoossov pasijon

Težave s križi nekega naključnega mimoidočega

XGL/Compiz

Posted by christooss na 11 septembra 2006

Kako namestiti XGL/Compiz si preberite na temle naslovu.

No danes sem namestil xgl in compiz. Jao kako je tale stvar huda. OK ni tako huda ampak ima nekaj res dobrih zadevc. U bistvu je tole samo nek eye candy.

Tipka F12

Zaenkrat sem našel le eno zares uporabno funkcijo – tipko F12, ki ima podoben efekt kot Expose pri Macih. Expose ti prinese hitrejše upravljanje. Res je, da je tipka na zelo odročnem mestu se BP nastavi, na katero koli kombinacijo.

Prelivanje oken

No tale stvarca me je pa nasmejala. Okna delujejo kod da so iz neke gume. Ko hočeš premakniti okno samo se nekateri deli premaknejo hitreje kot ostali. Pospešek dela svoje 🙂 Premikanje oken dela res neverjetno hitro. Nobenega štekanja glasbe, ki igra v ozadju. Nič. Najbolj pa me je nasmejalo, ko sem prijel maximizirano okno Firefoxice za enega od robov. Hehe kod da bi premikal zavesice.

Minusi

Eden od minusev je zelo nepregleden control center.Najdit katere tipke (oz. kombinacija tipk) naredijo kaj je pravi pekel.

Drugi minus pa je, da sistem dela rahlo počasneje. npr igre se zatikajo, filmi postanejo diapozitivi ipd. Npr če obračaš kocko desktopov ( ALT + CTRL +  tipka leov/desno) ni nobenih zatikanj.

Poglejmo resnici v oči, da sta XGL ter Compiz v Alfa stadiju. Mislim da bi morali vsaj do bete perforamnce naviti do nebes.

P.S. Glede XGL/Compiz bo tudi današnje poglavje Wiki odisejade 😉

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: