Christoossov pasijon

Težave s križi nekega naključnega mimoidočega

Pokliči 911 za umor

Posted by christooss na 12 septembra 2006

Včeraj je bila obletnica največje prevare v moji zgodovini. Vsaj, da se je jest spomnem. Ravno na 11. septembra 2001 je Bushev klan sproduciral napad na WTC v New Yorku. Potem so zvalili vse na eno ne obstoječo organizacijo Al-Kaido. Zakaj pravim, da ne obstaja. Mislim halo kdo poleg našega dragega predsednika pa objavlja misli in odgovornost na spletu. Hihi. Kr vedno po katerem koli napadu rečejo “Itak je bila Al-Kaida”. Jst temu pravim jajca. Jajca, ki zastrupljajo nevedno ljudstvo.

Tole seveda pišem, da se bralci tudi na mojem blogu ne bodo mogli rešiti poplave obvestil glede 119 (eleven-nine)ˇ1.

Zakaj je dogodek na nekega enajstega tako pomemben. Vsaj iz mojega stališča to ni zaradi največjega “terorističnega” napada ampak, ker se je končno pokazalo kako odvisni od kapitala so mediji. Groza. Ne samo, da bi morali novinarji narediti vsaj en Watergate ali dva, tudi uredniki bi takoj, ko se je pokazalo, da so nesposobni, odstopiti.

Hm je to problem Politike ali Novinarjev. Kje so sedaj požrtvovalni in ničesar boječi novinarji izpred 20/40 let. V Sloveniji naj bi se tudi kazal vpliv politike. Če se kaže je to samo nesposobnost novinarjev. Nataša Pirc je nekoč dejala, da politični pritisk ni niti malo podoben KAPITALSKEMU. Politik lahko reče: “Nehajte pisati, ali pa…” nobenega nadaljevanja za … Medtem ko lahko Kapitalis reče “Nehajte pisati o meni, ali pa ne damo več reklam na vašo TV”

Zato je na vas novinarjih, da naredite vstajo. Hja boste rekl:”Lahko izgubim službo” So fucking what, vam pravim jaz. Ali ste se odločil za novinarski poklic zaradi denarje. Če ja potem dost slabo. Če pa zato, da se boste vedno trudili za objektivno novinarstvo potem pa nehite jokat in stopite na cesto. Če lahko Semulič naredi s petstoti delavci na en navaden petek zakaj ne bi storili to tudi vi.

Tudi delavci lahko izgubijo službo. Še lažje kot vi. Pa se oni vseeno znajdejo na cesti in protestirajo za boljši jutri. Seveda se on borijo tudi za novinarske riti in ne samo za svoje. Pač kolateralna škoda. Ja vem kaj je kolateralna škoda. Vsaj iz mojega gledišča je to to. Saj se oni borijo za svoje pravice, ki so tudi vaše, ki si jih ne zaslužite, dokler je vaša glava usmerjena le v kritiziranje vlade.

Ja vlada je za kritizirat. Dela bedarije. Če je to normalno ni v moji domeni za odgovorit ampak ALOOOO so tudi druge stvari, ki se dogajajo v naši ……. državi. Direktorji in klientelizem vas ne zanima. Zakaj ne? Zato ker ne prinašajo bralcev ampak samo kritično obravnavajo druge vidike naše države. Seveda če pa nekdo, ki je znana državna osebnost naredi enako pa to imejmo v časopisu TRI TEDNE na PETIH STRANEH nato pa še ostali del leta samo na dveh straneh. Da je pa npr župnik ušel roki pravice, ko je zlorabljal mladostnike, pa pustimo na miru. Ok lahko damo enkrat v SNovice.

Mogoče je možna objektivnost le na internetu. Hm možna je, samo v poplavi raznih blogov, novičarskih strani ter forumov je zelo težko ločiti zrna od plev.

1ˇ 119 (eleven-nine) teli američani pa tud datumov ne znajo pisat. So gotovo manjkali v šoli, ko smo to jemali 😛

P.S. Včeraj je praznoval rojstni dan tudi moj sošolec iz gimnazije. Vse najboljše Bojč

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: