Christoossov pasijon

Težave s križi nekega naključnega mimoidočega

Premikajoče se aplikacije

Posted by christooss na 17 septembra 2006

No aplikacije se ne premikajo. Premika pa se USB ključ na katerem so aplkacije shranjene. Mogoče se sprašujete zakaj bi to rabil. Sta dve možnosti:1. Ker bi radi uporabljali Prostokodne rešitve tudi v javno dostopnih računalnikih kjer običajno kraljujeje lastniška programska oprema, 2. vse kar je pod prvo točko + radi bi imeli na vseh računalnikih enake nastavitve t.j. bookmarks, gesla in certifikate.

Če se vsaj z eno od točk strinjate oz. bi bila vodilo za uporabo premikajočih se aplikacij potem obiščite strani PortableApps.com Na strani najdete od brskalnika do antivirusnega programa. Vse kar si srce zaželi. No z mojega staliđča manjka le prenosni predvajalnik glasbenih datotek a la xmms ipd. Mogča je inštalacija VLCja vendar sem bolj navajen winamp2 look a like programe.

To pa še ni vse. Če želite “prenosen” operacijski sistem pa imate spet dve možnosti: Prvič YouOS – operacijski sistem, ki je prisoten na nekem strežniku in do njega preprosto dostopate preko domače strani projekta in drugič uporabite eno od GNU/Linux distribucij, ki imajo vgrajen emulator. Za slednjo opcijo se žal ne spomnim nobenega projekta vendar Google premaga vse ovire 🙂 Če pa želite uporabljati YouOS pa skočite na njihovo uradno stran

p.s. Na portable apps lahko najdete tudi MacOS za na usbključ vendar rabo le tega močno odsvetujem saj močno dvomim, da je MacOS izdan pod katero od Prostokodnih licenc. Zato prosim poiščite drug operacijski sistem, ki ga želite odnesti s seboj.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: