Christoossov pasijon

Težave s križi nekega naključnega mimoidočega

Kuhinja a la christooss feat. Puranji zrezki

Posted by christooss na 23 oktober 2006

Prejšni teden sem objavil recept za Goveje zrezke. Tokrat pa sledijo bratje purani. Tale jed izgleda komplicirana za naredit. Ampak v bistvu ni. Vržeš not spečeš posuješ s sirom in šeenkrat spečeš🙂
Puranovi zrezki v smetanovi omaki.

Potrebščine:

– puranovi zrezki. Približno 2-4 manjše na osebo. Pri mesarju rečete za cca en zrezek na osebo. Ker mesarji res velike odrežejo. Potem pa jih samo narežete na čimbolj na tanko cca pol centimera. Tolk da zgleda normalno.
– sladko smetano Jst vzamem eno do dve . Spet odvisno če je več oseb potem kr dve ali tri. (mislm da je 2,5 dl)
– kislo smetano – polovično porcijo glede na sladko smetano. 2.5 dl = 0.5 lončka kisle smetane. Ni problema če daste celo kislo smetano
– vino – belo. Katero koli
– sir – Jst dam kr edamca
– olje
– sol, poper

Priprava:

Zrezke potolčite in nato iz obeh strani rahlo posolite.

V ponev vlijete olje. Tako da bodo zrezki rahlo plavajo. Ni problema če se dotikajo dna. Segrejete in nato v vroče olje vržete zrezke. Pečete dokler se ne skrije vsa pink barva v zrezkih. Boljše je če pustite da rahlo zarjavijo. Bo omaka potem boljšega okusa. Ne preveč🙂 Zrezke nato zložite v pekač. Najboljpi izdelek boste dobili če se vsak od zrezkov dotika dna. Rajš mal bolj na široko zložite. NE polagajte zrezkov enega na drugega.

V ponev v kateri je olje nato stresite sladko in kislo smetano. Zavrite zmes. Bodite pozorni da postrgate vse “zažgane” delčke od prej ko ste pekli zrezke. Je omaka pol extra super🙂. Vmes dodajte še česen po potrebi solite. Ko zmes zavre dodajte vino. Ponovno zavrite. Da alkohol izhlapi. Po drugem vretju zlijte zmes čez zrezkev pekaču najboljše bo če bo vsa smetanina zmes prekrila zrezke vendar ni panike če se to ne bo zgodilo. Boste za naslednjič vedeli da je treba več sladke smetane kupit. Lahko pa še malo sladke smetane prelijete med zrezke.

Nato posujete s sirom. Ne varčujte pri siru🙂 Dajte v pečico na 200 stopinj in počakajte dokler sir zarjavi. Vam bo pa vonj povedal kdaj je pečeno.

Priloga:

Zraven zelo pašejo njoki. Če imate opcijo sirovi štrukli. Jst se izogibam krompirja, ki ni predelan – njoki so🙂

Uporaba kasneje:

Ful je tale stvarca fina tudi pogreta. Če vam npr ostane od večerje/kosila si preprosto zmečite vse v eno posodo. Dodajte malce sladke smetane. Pazite da ne boste zažgali sira. Ko si daste na krožnik pa še mal posujte s sirom.

Dober tek

2 Responses to “Kuhinja a la christooss feat. Puranji zrezki”

  1. Tadej said

    Evo kuhar nekaj zate

    http://kuharska.owcka.com/

    Lahko se celo javiš, da boš kak recept vpisal😀

  2. Nice blog here! Also your web site loads up fast! What host are you using?
    Can I get your affiliate link to your host?
    I wish my web site loaded up as quickly as yours lol

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: