Christoossov pasijon

Težave s križi nekega naključnega mimoidočega

Miami Vice

Posted by christooss na 27 novembra 2006

OK gledal sem (no smo vsi) mnogo akcijad detektivk. Od blabla do Umri pokončno. No slednja je resnično klasika vendar vseeno trpi a boleznijo vseh predstavnic iz svoje kategorije.

Na koncu umrejo samo res tapravi zlobci. Oz lahko posplošimo, da na koncu umrejo samo moški.

No ravno zdejle sem pogledal Miami Vice (IMDB link) V njem nastopata dva detektiva, dve detektivki, trije ultra zlobkoti in tajnica tanajboljtaglavnega super duper zlobnega človeka. Zgodba se itak plete okoli mamil. Že na začetku filma veš, da se bodo streljali na koncu. In to res Streljali. 10:10 no boljše razmerje je 5:15 ampak ne bodimo dlakocepski. No v tem streljanju umre 15 nasprotnikov in 0 dobrih fantov. Res je eden ustreljen v koleno ampak normalno on to sredi streljanja reši s hlačniškim pasom. V takem stanju ustreli še dva od poražencev.

Ampak to ni celotna zgodba 🙂 Bom še par klišejev naštel. Na kakšne 3/4 filma se iz Bolgarije (Južna Amerika al kje je že to) prepelje 5000 ton kokaina zmešanega s heroinom. Seveda ne more akcija potekati premočrtno (NEEEEEEEEEEEEEEEE). Vmes ugrabijo eno od detektivk, ki je ljubica od enega od detektivov, jo zapro v prikolico blizu letališča in okitijo s prelestno ogrlico z mobilnim telefonom (res je lepa lih za v Globala). No seveda zlobkoti hočejo njeno ugrabitev izkoristiti za 100% izpeljano nalogo zgoraj omenjenih detektivov. Samo za opombo: Detektiva delata pod krinko. Detektiva pokličejo in jima povedo žalostno novico, da je pač gospodična ugrabljena in naj niti ne mrdneta iz čolnov v katerih prevažajo neke skrite pakete.

Detektiva seveda med prenašanje zlonamerne substance vskočita v policijska vozila in skupaj z drugo od detektivk rešita ugrabljeno detektivko. Snamejo ji ogrlico in zgoraj omenjeni detektiv, ki je tudi njen ljubimec, ji naroči naj ostane tam ( v prikolici dokler ne pridejo okrepitve). Med tem eden on zgornjih zlobkotov pokliče na mobilni telefon na ogrlici (nobeden se ne javi…..) in kabum (kje so OKREPITVE gospodična čaka, da ji eden pomaga vso okrvavljeno v avtomobil) gospodično odnese cca 20 metrov po zraku in ko pristane se ji še kadi iz las (v bistvu zelo zanimiv detajl se izgleda ekipa za posebne efekte potrudi bolj od scenarista, režiserja, igralcev in lutkarjev)

Sledi divja vožnja v bolnico (traja okoli 2 sec.); doktor jim pove, da skoraj ni možnosti preživetja(to traja cca 10 sec); glavni šef policije pove kako bodo ujeli(zakaj vedno rečejo na tak način če bi lahko poklicali F16 pa bi bil učinek enak. Vsi zlobkoti mrtvi, en policist ranjen) zlobkote (to traja cca 10 sec no mal več ker dvakrat reče, da bo on vodil akcijo). Uglavnem se v 22 sec zgodi vse Kaboom,vožnja,doktor, plan. Hudo. Neverjetno učinkovita policija.

No konec akcije že veste. Sedaj pa k bistvu. Zakaj na koncu ženske preživijo. Govorim iz izkušenj Miami Vice-ja. Na koncu gospodična premika roke kot bi bila sestrična od Martina Strela. Saj veste tiste stereotipne fore ko kamera kaže na rob postelje. Na sliki sta dve roki in nato se Bolniška roka začne premikat in vsi smo srečni ker smo živi. Enako tudi tajnica v katero se zaljubi eden od detektivov. Nakonci se na nekem čudnem čolnu odpelje “neznano kam. Pazi to!!!! Prej je bil napovedan nek velik vihar. In ona preživi.

Zakaj pa v Smrtonostnem orožju punce umrejo že na začetku. In zakaj moški na koncu filma Cold Mountain. Je mogoče ženska smrt premalo tragična za ženske in jim raje (za vso razneženje) raje servirajo smrt moškega.

(Thats life dude. Die and we will be happy. Seveda bomo jokali vendar bomo vsi srečn, ker je bil tako lep film. Pa da ne bi kdo mislil, da imam kaj proti Mrzli Gori. Ker to je ČIST HUD FILM)

EDIT: Bil sem opozorjen, da niso tole detektivke ampak akcijade.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: