Christoossov pasijon

Težave s križi nekega naključnega mimoidočega

Problemi so problemi bodo in christooss vas gleda

Posted by christooss na 27 decembra 2006

 • Imate probleme z revmo?
 • Imate probleme z astmo?
 • Vas sodelavke ne marajo?
 • Je šef prasec?
 • Ste se znašli v situaciji iz katere ni izhoda?
 • Vam je zmanjkalo hrenovk?
 • Ste se zredili za dva kilograma potem, ko ste se cele božične in osamosvojitvene ter enotnostne praznike basal s pršuto, šunk, sirom, potico in ostalim visoko kaloričnim sranjem?
 • Vam je umrl pes?
 • Se vam dogajajo samo krivice?
 • Imate Roma za soseda?
 • Niste zmagali v Baru?
 • Vaš blog ni tanajtabolj obiskan?

S posebno tehnologijo raziskovanja endoplazmatskega ritikoluma in viroznega meningitisa sem odkril enega in edinega krivca za zgornje in še ostale tegobe, ki težijo državljane Slovenije in svetovljane sveta. Krivec je nihče drug kot:

VLADA

REPUBLIKE

SLOVENIJE!

No sedaj sem povedal kdo je kriv za vaše probleme. Sedaj pa vzignite svojo leno rit in poskrbite za rešitev le-teh. Od sedaj tudi ne smete nikoli več kriviti vlade za svoje probleme. Če ste zakompleksani in nimate več Titeja, da bi komplekse rešil pa vam žal ni več pomoči. Samomor je vaša edina opcija.

Advertisements

11 komentarjev to “Problemi so problemi bodo in christooss vas gleda”

 1. napsy said

  Še boljša opcija. Govori se, da lord kristus odpušča. In koker se spomnem besedil Božanske komedije, je Dante zvedel da samomorilci pridejo v pekel 🙂

 2. Hirkani said

  Ah, sej ni tko hudo. No?????

 3. christooss said

  Hirkani žal je tako hudo.

  Živimo v svetu rasistov (poglejmo samo situacijo z romi in muslimani(ti so vedno teroristi Izrael/Amerika se samo branita), podpornikov vojne v Iraku in Afganistanu (in sploh vseh vojn, ki so nastale na podlagi boja proti terorizmu), podpornikov smrtne kazni (oko za oko je stvar treh tisočletij nazaj, ko je bil to način omejevanja). Svet v katerem se suverenost naše države brani s krvjo (pomožnosti drugih ljudi: “Hej nemorm jst za puško prijet bom mogoče dobil žulj”) suverenost druge pa se tepta s tanki in vsemi mogočimi resolucije. Živimo v svetu kjer neka država razvija nuklearno orožje za svojo obrambo medtem, ko drugi hočejo uničiti svet.

  In s tem sem načel samo zunanjo politiko (večinoma). Da ne začenjam o praznikih in gonji po zlatu v izložbah trgovin, ki kupujejo robo nekje na daljnem vzhodu direktno iz izkoriščevalskih rok direktorja tovarne v kateri delajo otroci mlajši od deset let

  napsy: Po katerih normah bo sodil bog? So norme, ki so za nas absolutne, absolutne tudi za boga? Je ne ubijaj absolutna norma? Kaj se zgodi če izzumimo nesmrtnost? Ali nebodo nekateri, ki so že ubili človeka, pri končni sodbi depriviligirani?

  In to je samo nekaj vprašanj, ki privzamejo da bog obstaja! Kar pa je že tema za drugo debato.

 4. napsy said

  christooss: bog, če bi obstajal, bi imel čudne norme. na primer dva športnika molita za zmago. oba poštenega srca. a tekmo zmaga le eden. kakšno normo je bog uporabil? mogoče je poraženec bil ženska.

 5. Hirkani said

  Ok, najprej: ne verjamem v boga.

  Drugič: res je veliko grdega in negativnega okoli nas, ampak okoli sebe vidim tudi veliko pozitivnega, dobrega.

  Le mi sami smo tisti, ki lahko z majhnimi koraki spreminjamo tudi svet. Čeprav se zdi nemogoče, a v to trdno verjamem.

  Pri tvojih letih sem bila podobno pesimistična in članca vseh antinuklearnih združenj in Greenpeacea 😉

 6. elord said

  napsy, obstoj boga ne more in ne sme biti pogojen z njegovo manifestacijo v naši realnosti. nevem od kje mišljenje: “če je dober, bi ne bilo tega in tega in tega…” jah, potemtakem bi bil naš bog nek lutkar ki bi nas premetaval, tko bi pole pa tulil da ni dober ker nam ne daje svobodne volje. še v svetem pismu piše “ne skušaj gospoda, svojega boga”, torej te finte odpadejo.
  kar se njegovih norm tiče je pa tako ali tako zmeda, sva z Christoossom ugotavljaljala zadnjič. dost “simpatično” to rešiš tako, da se postaviš v solipsistično “vesolje”, a to nekako ni to. bo treba še malo razmislt ob kaki kavi, če je sploh možno kam priti.

  btw: nisem verski fanatik, niti nisem vernik. dopuščam pa možnost, da obstaja.

  upam da si iz tega kdo kaj znajde.

 7. napsy said

  elord: problem je ker ni niti enega dokaza za njegov obstoj in verjetnost da obstaja je zanemarljiva. pri svetem pismu naj bi tako ali tako vernik slepo verjel in ne vspodbuja k mišljenju. v njem tudi piše, da moraš tistega, ki te zapeljuje k drugemu bogu, ubit.

 8. elord said

  napsy, si solipsist? nemorš dokazat tud tega da sediš na stolu, da stol obstaja, nemorš drugemu dokazat da ti obstajaš, hm… no nekako nemorš nič dokazat. Če pa gremo malo dalje pa začnemo to verjet, da obstajamo in da obstaja vidni svet, pridemo do vprašanja kakšna je verjetnost da se je iz naključne mešanice plinov in usega boga nastalo življenje (brez “višjih sil”).
  Verjetnost je ničta, kar rešimo preprosto, vpeljemo pravzrok, ki povzroči, da se to zgodi in temu rečemo bog. No tako naredijo nekateri, je absurdno, ampak absurd je tudi, da “točna mase vzeta iz niča iz neznanih vzrokov eksplodira in se širi etc etc”. (verjetnost da je bog je nesmisel, ker pač ni neka stvar ki se zgodi ali pa se ne, ali je in je večen in se zgodi z verjetnostjo 1 ali pa ga ni.)

 9. napsy said

  Kakšna je verjetnost da obstajajo v vesolju planeti, kot je Zemlja? Izjemno mejhna. Preračuni pravijo, da bo vsak ta milijardi planet podoben zemlji z življenjem. To zgleda zelo zanemarljivo. Pa pomislimo, koliko je planetov v vesolju. če ma vsaka galaksija milijard planetov in teh galaksij je milijard, mora obstajati saj milijarda takšnih planetov, kot je Zemja. To je pa že kar veliko planetov. In sam zaradi tega, ker še ne razumemo določenih reči, ne smemo to praznino napolniti z nekim božanstvom. Včasih niso razumel, kaj to sonce je in so rekli, da je tista svetla pika na nebu sunčni bog. Zdaj razumemo da je to velika jedrska kugla. Če bi to tiste čase razlagal, te nebi nobeden razumel.

 10. elord said

  Kar se teh ostalih planetov in tega tiče se popolnoma strinjam. Ampak moram te opozoriti da govoriš o trenutnem stanju, ne o tem kaj je to povzročilo. Ni poanta boga v tem trenutku to, da je ustvaril planete. Niti ne trdim, da naj znanost zamenjamo z bogom. Trdim le, da je teorija velikega poka po absurdnosti blizu bogu in da je nemogoče dokazati karkoli.
  Pomankanje dokazov o nečem ne ovrže obstoja te stvari. Mojster te stvari je Descartes s svojim metodičnim dvomom, ki jasno pokaže kaj pomeni dvomiti v nedokazljivo in kaj v svetu le dokazljivih stvari sploh obstaja. (sicer fant kasneje v svojih meditacijah malo zabluzi, ampak izhodišče je pa čudovito).
  Znanost je nedvomno pomembna, vendar stoji na živem pesku. Z morebitno izjemo matematike.
  Dovolj sva zasmetila to temo.

 11. christooss said

  No zdle mam čas samo za odgovor na prvi napsyjev post

  Molitve ne pomagajo. Vsaj ne molitve krščanskemu bogu. Oz. vsaj ne bi smele. Kje je tukaj svobodna volja ipd.

  Tukaj je pomembna sodba po apokalipsi

  elord: odpri google in vpiši Richard Dawkins na njegovi strani maš njegovo branje njegove knjige God Dellusion, ki rahlo ovrže obstoj boga.

  Zanimivi filmčki od Dawkinsa se najdejo na YouTube

  p.s. Saj ne smetite teme. Keep on rocking in the free world

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: