Christoossov pasijon

Težave s križi nekega naključnega mimoidočega

Rhythmbox in pregled predvajalnikov

Posted by christooss na 3 januarja 2007

Bili so časi, ko smo vsi uporabljali aplikacije, ki so podpirale Winamp preobleke. Prvi tak je bil zame na GNU/Linux-u XMMS in kmalu zatem njegov “naslednik” Beep Media Player (BMP). Prvi se (je) na Ubuntuju predstavil na spodnji modri način. BMP pa v Ubuntuju uporablja posebno Ubuntuju namenjeno rjavo preobleko.

Kmalu pa sem se srečal z BMPx. Naslednjik BMPja. Sedaj je program globoko v razvojni fazi vendar že kaže zanimive oblike dobrega programa za predvajanje avdio datotek. Sistem je podoben programo, ki uporabljajo Knjižnice komadov (mal čuden prevod). To je bil prvi tak resnejši program, s katerim sem se srečal s takim načinom. Kmalu me je uvedel v urejanje Albumov, Avtorjev ipd. Takole izgleda najnovejša verzija:

Super/pregledno se mi zdi predvsem srednja kolona. Kjer so zlistani Albumi. Slikca zraven. Super qute 🙂 Ampak….

…se pojavlja veliko problemov. Najpomebnejši, da se program neodziva povsem stabilno. Ima obdobja, ko ga sploh nemoreš spravit v pogon (veliko različnih dejavnikov), nima še razvitega modula za Playliste (čeprav deluje povsem normalno ampak ni še dodelan), Repat in Shuffle manjkata in kakšen BUG tu in tam. Sedaj, ko sempostal manj začetno navdušen pa sem trenutno (vsaj do naslednje verzije če ne še dalj) prestopil v drug tabor.

RHYTHMBOX!!! (RB) Ne povsem drug tabor saj za pogon oba (BPM in RB) uporabljata Gstreamer 0.10 (kar sicer prinese manjko ekvalizerja ampak ni panike). Pravtako uporabnik obeh uporablja navidezne knjižnice Avtorjev, Albumov in Komadov. Rhytmbox je trenutno zame najboljša izbira. In vsako minuto (dobesedno :)) me pozitivno preseneča. Ima vse kar imajo majhni in veliki (manjka samo lično zapakiran seznam Albumov iz BMP vendar to lahko manjka :P).

Seveda pa kot uporabnik storitve Last.fm (christooss@last.fm) nisem prenesel, da vi bralci ne bi izvedeli kaj poslušam zato me je to prisililo v namestitev verzije 0.9.7. Namestitveni .deb paketek najdete na Ubuntuforums.org.

Še ena slikca:

Izberite svojega christooss ga je že 🙂

DODATEK:0.9.7 Ryhtmbox podpira streamanje last.fm radijev kar 0.9.6 še nima vendar ima vgrajen plugin za sporočanje komadov tako da lahko ostanem na 0.9.6

Advertisements

7 komentarjev to “Rhythmbox in pregled predvajalnikov”

 1. napsy said

  Z rhytmboxu sem nekaj časa imel kar velike probleme. Na primer ni mi hotelo skakati pokomadih, včasih sploh ni hotelo predvajati glasbe pa so bili vsi kodeki nameščeni. Tisti bmpx sem tudi sprobal ampak je trenutno čist preveč buggy za vsakodnevno uporabo. Trenutno pa glazbo odpiram kar z realplayerju ker je res minimalističen.

 2. christooss said

  MIslim da je bil problematičen predvsem gstreamer. Mogoče nisi vse naložil. Je blo treba kar dva inštalirat in mad in lame.

  Sedaj maš v 0.10 gsteramer lepo good, bad in ugly paketke in ti dela vse super in oh in sploh in nevem še kakš 😛

  Realplayer HM a ni isto če vse v totemu delaš 🙂 Realplayer is not FOSS

 3. napsy said

  Del realplayerja je opensource (Helix code), totem pa tako ali tako sux.

 4. christooss said

  Enak izgled samo RM podpira .rm kar pa je že druga ugodba ker tu začnemo govoriti predvsem o videu

 5. Tadej said

  Jaz se kar držim xmmsa 😀

  Za poslušat musko je dovolj 😉

 6. BlackElvis said

  Hehehe…vse to in še več dobite če namestite AmaroK 😉

 7. christooss said

  Hja Amarok je KDE. Rythmbox je GNOME cko da. Je pa res Amarok zelo zelo zmogljiv predvajalnik

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: