Christoossov pasijon

Težave s križi nekega naključnega mimoidočega

Podcast

Posted by christooss na 1 februarja 2007

Radi poslušate radijske oddaje, ker vam v času premikanja od kraja A do kraja B povedo veliko uporabnih informacij? V torek zvečer vsakič zamudite oddajo toplovod? Vam gredo na živce nekatere oddaje, ker vas tematika ne zanima? Radi poslušate cel dan eno temo? Hočete živeti naprej in delati radijo po svoji meri?

Imam rešitev. Kot ste iz naslova lahko izvedeli so to PODcasti. Sprva poimenovan kot radio za iPODa. Pravilnejši je prevod, ki se osredotoči na vse elektronske naprave. Mogoče se najboljše približa Radio Po Meri.

Kakršni koli je že prevod princip Podcasta je: Na internetu na strani kliknete link do podcastov (velikokrat podoben RSS gumbu) ali prekopirate le ta link. Prilepite link v npr Rthymbox in počakate, da prenese seznam oddaj. Program vam začne prenašati zadnjo oddajo (datumsko gledano) ostale pa si morate prenesti ročno. V seznamu lahko vidite naslov oddaje. Če pa se preselite na internet lahko veliko izveste tudi o celotni tematiki oddaje, kdo je voditelj itd.

Zaenkrat sem navalil na dva podcasta:

1. je Val202 jevski. Izbira oddaj res ni ogromna vendar se najdejo oddaje. Naročen sem na Toplovod Podcast. Po objavi oddaje mi program prenese mp3 datoteko in eno uro sem v toplovodu. Podcast nadete na temle linku (desni klik in shrani povezavo potem pa C/P v Rhythmbox). Ostale RTVSLO podcaste pa na “uradni strani

2. Drugi pa je RU Sirius radio Tematika je predvsem tehnološka z raznimi družbeno opozorilnimi poddajicami. Vsaka epizoda traja cca. 1/2 ure in prinaša vedno enega glavnega gosta predtem pa se razni ljudje pogovarjajo npr o Iraku ipd. Podcast najdete na temle linku (desni klik in shrani povezavo potem pa C/P v Rhythmbox)

Veliko E-poslušanja vam želim. Podcasti so zakon

Velik seznam najdešte na Podcast.net

Advertisements

One Response to “Podcast”

  1. […] na Podcast Podioknjige Sedmi Sin. Kako to naredite sicer piše na strani vendar se ozrite proti mojemu pisanju o Podcastih. Posted in Urice s […]

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: