Christoossov pasijon

Težave s križi nekega naključnega mimoidočega

V iskanju sreče

Posted by christooss na 13 februarja 2007

Z današnjim dnem pozdravljam pomagača pri pisanju tega bloga. Guy I know bo (upam) napisal več recenzij kot bom sam pogledal filmov. Normalno, da ne boste prikrajšani za moje mnenje o kritiki/recenziji. Bom pa kdaj pa kdaj objavil tudi svojo recenzijo. Vse zbrano v katergoriji Film in glasba. Prvi film pa je V iskanju sreče, kjer kraljuje Will Smith

The Pursuit of Happyness

Že odigrani projekti Willa Smitha: Princ. Bad Boy. Doktor za zmenke. Divji (2x) zahod. Mož v črnem. Adijo.

Chris Gardner (Will Shith) je prijazen in daleven mož. Cele dneve se preganja po mestu, od bolnišnice do bolnišnice, da bi prodal aparaturo za merjenje kostne gostote, zatem hitro v vrtec po Christopherja (Jaden Smith), šele nato v zavetje doma kjer ga čaka od dela utrujena žena Linda (Thandie Newton). Od začetka. Zgodba je postavljena v leto 1981 in Chris se trudi, da bi kaj zaslužil. Pred borzno hišo vidi, kako se lepo oblečen moški usede v še lepši avto. Ideja!!! Borzni posrednik! Pot je dolga, težka in težko dosegljiva.

A ne pišem zato da bi razkril celo zgodbo. Willa nismo vajeni v filmih takega žanra. Spomnim se ga še kot »mulca«, ko je zaslovel z vlogo Princa iz Bel Aira. Delal je probleme, uničeval, nenazadnje pa tudi sestavil rubikovo kocko (??!). To spretnost dobro uporabi v najnovejšem izdelku, kjer pokaže, da je vesten tudi težjih, dramskih vlog. Obleka in poraščen obraz ga naredita precej bolj odraslega kot smo vajeni. Super. Ima ženo, sina, želi si uspeti, a pestijo ga denarni problemi. Vzame pamet in iznajdljivost v roke pa je! Čeprav vmes pristane na cesti sina ne zapusti. Skuša mu pomagati z raznimi domislicami. Sine je pameten in simpatičen, kot njegov oče. Kako mu to uspe? Mogoče zato ker je Jaden Smith tudi v resnici sin filmskega očeta. Will in Jaden v filmu skupaj nastopita suvereno, prepričata. Po drugi strani pa odlična igralka Thandie Newton ostane kar malo zapostavljena. Bolj kot ona na zgodbo vplivajo borzni posredniki, ki domiselno manipulirajo z Chrisom, čeprav se on ne da (pameten in iznajdljiv vsekakor). Išče srečo in tega mu nihče ne bo preprečil. Od sebe, da vse kar premore in se ne vda tudi, ko ni več videti svetlega konca.

Skratka film lahko nič drugega kot priporočim. Will Smith dokazuje, da je vedno bolj zrel igralec, ki se mu ne bo več treba truditi z raznimi akcijami in komedijami, ampak bo verjetno vse večkrat igralec, ki ga bomo zasledili na sedežih za nominirance velikih filmskih nagrad. Letos je že nominiran za glavno moško vlogo. Privoščimo mu!

Igralska zasedba

Will Smith …. Chris Gardner
Jaden Smith …. Christopher
Thandie Newton …. Linda
Brian Howe …. Jay Twistle
James Karen …. Martin Frohm
Dan Castellaneta …. Alan Frakesh
Kurt Fuller …. Walter Ribbon

Več na IMDBju

Moja ocena: 4/5

prispeval DJ Jenej

Advertisements

One Response to “V iskanju sreče”

  1. […] Nov blog – Si Vales Valeo April 20th, 2007 — christooss Bralcem že znan Guy I know se je odločil za samostojno pot po blogerskem vesolju. Ustanovil je blog z pomenljivim imenom Si […]

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: