Christoossov pasijon

Težave s križi nekega naključnega mimoidočega

Janez Janša naj takoj odstopi

Posted by christooss na 17 februarja 2007

Poziv #1 (mogoče bom napisal še več pozivov)

Danes svečano pozivam Janeza Janšo (v nadaljevanju JJ), sedanjega predsednika vlade, k odstopu. Razlogi so več dimenzionalni. Večina pa se osredotoča na njegovo nesposobnost izbire ministrskih kandidatov.

V zadnjih mesecih cca 12 mesecev se je pokazalo, da izbrani predsednik vlade (izbrala ga je večina izvoljenih poslancev na parlamentarnih volitvah) ni primeren za zasedbo tega mesta. Prvi razlog je izbira zunanjega ministra, saj le ta v teh nekaj mesecih popolnoma izgubil pravico do komuniciranja s tujimi diplomati, državniki in s premiejom. S tem je tudi vlada izgubila pravico, da ureja zunanjo politiko Republike Slovenije(v nadaljevanju RS). Za njegovo nadomestilo in s tem začasno rešitev predlagam dr. Janeza Drnovška (v nadaljevanju dr. Janez). Saj so njegove akcije v zunanji politiki pokazale njegovo superiornost na področju zunanje politike. Naj na tem mestu pokažem le na dve zunanje politični dejanji, ki nazorno pokažeta zakaj je dr. Janez primeren kandidat za zunanjega ministra RS (in ne Bolgarije, kot je bralec na tem mestu gotovo mislil). Prvi primer je Darfur. Zunanji minister (dr. Janez) pošlje na ogroženo območje Darfur (to ni v Sloveniji saj to ni področje delovanja zunanjega ministra za katerega funkcijo se bori dr Janez) pošlje svojega odposlanca z namenom, da reši svet. Odposlanca aretirajo saj zaradi neurejene vize v Sudan prestopi kot ilegalec. Sudan se tu res pokaže kot tretje razredna država saj imajo zakon, ki prepoveduje ilegalen prehod državne meje. Sledi reševanje in prav tu se pokaže superiornost dr. Janeza saj združi svet za enega človeka. Vse za rešitev krize v Darfurju (Sloveniji?). Drugo dejanje je urejanje manjšine na Kosovu. Žal se moram v tem trenutki prekini pri naštevanju zunanje političnih dejanj dr Janeza, saj želim izpostaviti tudi druge vidike poziva k odstopu JJ-ja.

Drugi razlog poziva je nasposobnost uporavljanja z javnimi financami finančnega ministra Bajuka in celotne legije ostalih ministrov. Bajuk daje denar zato je najbolj kriv! Pokazalo se je, da finačno ministrstvo ni več sposobno urejati razpisov. Trije primeri (obljubim, da bom kratek): 1. Operacijske mize. Po n-tem razpisu (vsi so padli zaradi popolne nesposobnosti finančnega ministra) je izbran slovenski ponudnik. S to odločitvijo se nihče ne strinja vendar se končno konča drama s talci. 2. Tanki. Zaradi članstva v NATU (kolektivni spomin je bil izbrisan saj je pot v NATO podprlo 66% državljanov RS), se obrambno ministrstvo odloči za nakup tankov, ki bodo namenjeni predvsem podpora Natovim silam na vseh legalnih in legitimnih vojnih pohodih po svetu. Ni izbran slovenski ponudnik. S to se odločitvijo se nihče ne strinja vendar se končno konča drama s talci. 3. Helikopter. Za nujno pomoč udeležencev v prometnih nesrečah je brez razpisa (PRASCI, ker želi vlada delovati s financami) izbran ponudnik helikopterskih prevozov. S to se odločitvijo se nihče ne strinja vendar se drama s talci ni končala. 4. neobljubljeni primer: Vlada je z prerazporeditvijo financ odvzela občini Ljubljana od 35-50 milijonov Eurov. In s tem povzročila odteg financ organizacijam, ki se ukvarjajo s kulturo in socialo. Financ za šport je seveda dovolj. Za zamenjavo finančnega ministra predlagam dr. Janeza saj se bo finančna stiska države zmanjšala. Konec kapitalizma. Vsem državljanom RS se bo razdelilo imetje vlade in nato bom ljudje, seveda ob moralni pomoči dr Janeza, financirali projekte. Prvi med tem bo prevod dr.Janezovih knjih v Klingonščino.

Seveda, je še dovolj vidikov npr. krivica, ki se nam je zgodila, ko je kmetijsko ministrstvo okužilo RS in svet s ptičjo gripo.

Seveda je JJ naredil najbolj usodno napako, ko je izbral samo eno osebo za njegovo življenjsko sopotnico. Želi, da od tega trenutk dalje začnemo delati na referendumu za izbiro življenjske sopotnice JJja. Ne smemo dopustiti, da si predsednik vlade izbira družico.

Upam, da boste v vladi končno dojeli, da JJ ne izbira prav. Zato naj odstopi, mandat trenutnih ministrov in življenjske sopotnice pa naj se preuči v državnem zboru DZ.

Najboljša rešitev bi seveda bila sprememba ustave in prenos vseh pravic in previlegijev na predsednika države dr. Janeza. V tem momentu naj se podaljša njegov mandat do leta 2191 nato pa naj o njegovi nadaljni usodi na referendumu spregovorijo državljani. Referendumsko vprašanje naj se glasi:

Želite, da dr. Janez ostane predsednik RS in sveta?

DA                                             SEVEDA

S tem bi rešili veliko tegob. S tem bi lahko dr. Janez dokončal vse projekte, ki jih v svojem 11 letnem mandatu še ni mogel rešiti. Romi in izbrisani. Saj je le on dovolj sposoben za upravljanje s pravicami državljanov in le on lahko omogoči nekršenje človeških pravic.

Advertisements

3 komentarji to “Janez Janša naj takoj odstopi”

 1. napsy said

  vprašanje se mi zdi melce neuravnoteženo 😉
  Sem pa drugače za. Sem pa tudi mnenja, da JJ ni edini, ki bi moral odstopiti.

 2. christooss said

  Zakaj je neuravnoteženo.

  In jst nisem za JJjev odstop. Vsaj ne zaradi tega kar se mu najbolj očita. Mogoče je zanimivom, prebirat napake Janše v medijih. In jebeno res je najhujša napaka vseh njegovih političnih let zveza z Urško.

  Jebeni fuknjeni mediji.

 3. […] nekaj časa sem napisal poziv #1 v katerem sem pozival gospoda premieja, k odstopu in sedaj je čas za poziv […]

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: