Christoossov pasijon

Težave s križi nekega naključnega mimoidočega

wlan-lj/open-wifi ljubljana POT v kiberpipi

Posted by christooss na 26 marca 2007

Copypaste ampak obvestilo je 🙂

Konec 1990-tih let se je začel pohod računalniških monopolistov na namizja osebnih računalnikov. Vse alternative so bile brutalno zatrte, Monopolist pa je osvajal področje za področjem – s ciljem vzpostavitve popolnega tehnološkega totalitarizma, v katerem bi lahko Korporacija zavladala svetu.

Nekaj zanesenjakov pa še ni izgubilo upanja. Pričeli so raziskovati, razpravljali so in programirali in v Sistemu se je pojavila motnja. Če je Sistem na motnjo nekaj časa gledal kot na folkloro, nekaj, kar je pač vredno dopustiti zaradi videza demokratičnosti, pa je motnja kmalu prerasla v gibanje, za katerega se zdi, da ga ne more nič več zaustaviti. Vodila gibanja so odprtost, svoboda in brezplačnost. In zanesenjaki so s svojimi izdelki pričeli osvajati svet ter krhati monopol Korporacije.

V nekem trenutku je gibanje preraslo v religijo. Ta novi rod poganov časti odprto kodo, odprte rešitve, molitvi se posveča predano in vsak dan. Svojemu bogu redno daruje sadove svojega dela. Nekateri teh gorečnežev ne posedajo cele dneve pred svojimi molilnimi mlinčki, pač pa svojo religijo širijo v svetu z besedo in pričanjem.

Ti gorečneži se ne držijo Desetih zapovedi, pač pa Zapovedi Odprte kode, njihov bog je GNU, namesto križa pa si v domači kot postavijo WLAN anteno. In da bi svetu izpričali svojo predanost, so pričeli svoja znamenja postavljati povsod po deželi. Iz visokih zgradb po vsem svetu širijo svoje oznanilo in z dobrodelnostjo ljudstvo spreobračajo v pravo vero.

Ko boš popotnik naslednjič usmeril svoj pogled na visoke ljubljanske stavbe, ali ko boš na javnem mestu začutil nevidno energijo, ki se brezplačno pretaka v tvoj molilni mlinček, boš začutil stik z božanstvom. Še malo, morda klik ali dva, in nova religija te bo posrkala vase.

.. religijska pridiga v bolj praktičnem in akcijskem pomenu se bo odvijala v torek 27.3. ob 19h v prostorih Kiberpipe; do takrat pa še toliko bolj pozorno spremljate dogajanje na spletni strani http://wifi.frubsd.org.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: