Christoossov pasijon

Težave s križi nekega naključnega mimoidočega

25. maj = Dan Brisače, Douglas Adams in Štoparski vodnik po Galaksiji (Ultra Mega Big Objava)

Posted by christooss na 25 maja 2007

14. dni in 6. let nazaj je zemljo zapustil Douglas Adams. Ob smrti je bil star 42 + 7 let. Več o Adamsu lahko izveste s klikom na spodnjo sliko:

42

Štoparski vodnik po Galaksiji je elektronski vodič, ki ga je za popotovanja po Mlečni cesti, izdalo podjetje Megadodo Publications. Ponuja pa informacije o vseh planetih v galaksiji. Za Zemljo je bilo sprva napisana le ena beseda: Neškodljiva, potem pa je definicijo Zemlje izboljšal Ford Prefect. Sedaj se zapis glasi: Pretežno neškodljiva.

Enako ime pa nosi tudi najdaljša in najbolj znana trilogija v petih knjigah avtorja zgoraj omenjenega avtorja Douglasa Adamsa. Pravtako je to prva trilogija, ki je dognala smisel življenja vesolja in sploh vsega. Ker odgovor ne sme biti preveč transparenten, ga poiščite v tej objavi. Dvakrat! No in kdo lahko najde obe pojavitivi? Nagrade ni! Kot zanimivost naj omenim tudi, da so prve tri knjige v trilogiji sprva obstajale kot radijske igre in so šele nato ugledale svojo pisno obliko.

Douglas Adams je prav gotovo eden najboljših (vsaj meni) piscev znastvene fantastike, kar jih je kdaj živelo, in s svojo trilogijo je v marsikomu vzbudil željo po potovanju po Galaksiji.

Zato 14. dni po obletnici njegove smrti njemu v čast praznujemo 25. maj Dan Brisače. Neposvečeni v tem trenutku v roke vzemite trilogijo in se podučite o, kot pravi Štoparski vodnik po Galaksiji, najbolj uporabljani in uporabnejši stvari, ki jo lahko med zvezdni štopar lahko ima. Njeno uporabnost lahko sami preiskusite, če pa niste ekspirimetalni človek pa si poglejte moj Fotosešn – Brisača na dan brisače )po oglasih). Sprehodite se tudi po uradni strani Dneva Brisače in se nafilajte z informacijami o Brisači.

Kaj vam je torej danes, 25 maja, storiti? Odprite omaro, potegnite ven svojo brisačo in z njo (brisača govori sama zase:) ) cel dan znancem, tujcem, domačinom, mimoidočim, Vogonom in družini razlagajte o Douglasu Adamsu. Če vas bodo gledali čudno se z brisačo pokrijte in počakajte, da odidejo.

Advertisements

One Response to “25. maj = Dan Brisače, Douglas Adams in Štoparski vodnik po Galaksiji (Ultra Mega Big Objava)”

  1. […] 25. maj = Dan Brisače, Douglas Adams in Štoparski vodnik po Galaksiji (Ultra Mega Big Objava)… […]

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: