Christoossov pasijon

Težave s križi nekega naključnega mimoidočega

VCR meets GNU/Linux cetrthic

Posted by christooss na 4 junija 2007

Po 13ih dneh manj kot pol leta nadaljujem projekt VCR meets GNU/Linux. Sicer ni napredka vendar je pravično in se spodobi (res je pravično in se spodobi, pravično in zveličavno, da…), da na kratko povzamem stanje projekta.

V mojo posest so se, kar naenkrat (to je bilo pol leta nazaj), prikazali trije (3) TV-tunerji. Za enega sem 100%, da deluje saj, ga občasno zaženem in si ogledam kako od oddaj na RTV Slovenija. Eden je isti model in zato lahko opravičeno pričakujem, da deluje na podoben če že ne enak način. Tretji je ATI in zaenkrat se še nisem spustil v testiranje vendar mislim, da deluje.

Število tunnerjev pomeni polno uporabljenost TV signala. V bistvu pomen hkratno gledanje in snemanje televizijskega programa, kar v primeru enega tunnerja ni mogoče.

Sedaj sem popolnoma izpraznil notranjost bivšega videorekorderja. Odstranil sem tudi pregrade in odvečne delčke plastike, ki so samo zapolnjevale prostor. Nato sem se lotil preglednega (stvari nisem fiksiral ampak samo pregledoval kam bodo šle določene komponente) vstavljanja komponent. in potem: IDIOT!!!!! Sicer nisem pričakoval, da bodo vse komponente takoj sedle v videorekorder a še pomislil nisem na “prevelikost” matične plošče. Sedaj se je TODO list povečal za vsaj eno stvar:

    Najti majhno matično ploščo, z čimvečjo “pokritostjo” izhodov. Mreža obvezno, če bi bil s-video out bi bil že v nebesih. Če se komu valja doma taka matična plošča mi prosim sporočite na mail: christooss [at] gmail.com. Cena po dogovoru 🙂

Še vedno nisem usposobil daljinca. Bom mogel poiskusiti napravico (če sploh dela) na God Forsaken OS. Upam, da mi bodo uradni proizvajalčevi gonilniki vsaj razjasnili vsaj malo eksistencialnih vprašanj.

TODO se je povečal tudi za:

    – Kupiti dva PS2 look-a-like kontrolerja za priklop na USB. Ali kupiti PS2 kontrolerja in nato preklopnik za priklop na računalnik
    – Kupiti dva NES contorlerja in jih nato zmodificirati za priklop na USB

Dve slikci TVtimea v akciji, da dokažem, da TV-tunner res deluje:
tvtime parlament

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: