Christoossov pasijon

Težave s križi nekega naključnega mimoidočega

Volilni zaplet?

Posted by christooss na 8 novembra 2007

POJDITE VOLIT!

Spodnji članek naj vam ne deluje kot reklama! Mogoče reklama, ki vas bo prignala na volišča, mogoče reklama, ki vas bo spodbodla k udeležbi na volitvah, mogoče reklama kot večanje udelidlne udelečbe.

POJDITE VOLIT!

Kot je vsem znano se je gospod Peterle (res me zanima zakaj ni tega koraka storil Jelinčič?) le odločil odločneje stopiti v volilno tekmo. Svojega proti kandidata je spodbodel s vprašanjem glede njegovega položaja v času osamosvajanja leta 1991. Zanimivo je to, da je gospod Türk še poleti 1991 deloval, kot Jugoslovanski diplomat in ne , kot bi bilo takrat pričakovano (ups sej mogoče je pa delal pozitivo, ker se je uprl ovčarstvu???!!!), Slovenski.

Če bi banalizirali -tako kot počnejo/mo glede druge svetovne vojne- je Turk izdajalec. OMG? In še naprej banalizirajmo, če oprostimo Türku moramo oprostiti Domobrancem. U FAK TO PA NE BO PRAV. A gremo z banalizacijo še naprej? Kdor bo za Türka je proti Partizanom. Ker če dopuščamo eno (so called) izdajstvo moramo tudi eno prej. Ali je osamosvojitvena vojna za Slovenijo manj pomembna, kot Druga svetovna vojna? Seveda je za npr Urugvaj ampak na volitvah izbiramo slovenskega predsednika.

Večina bo ta korak (Petrletov napad) vzela samo, kot en brezupen napad. Ali je res bo pokazala zgodovina, ki se bo odvijala v naših glavah nedeljo, 11.11.2007

P.S. Zaenkrat še nevem koga bom volil. Zna se narediti, da celo Türka, ker upam, da boste spregledali preko banalizacije saj je problematična predvsem banalizacija dogodkov po drugi in ne po osamosvojitveni vojni.

P.S.S. Prav prisrčno me zanima odziv častnika Mladina na zgornje dogodke.

V naslednji objavi pa še mal čez drugega kanditata!

Advertisements

One Response to “Volilni zaplet?”

 1. elord said

  Jah pa je res banalno. Sam sicer nebi storil tega koraka in agresivnega zatiranja “upora” označil za enakovredno nagovarjanju naroda naj se ne pridruži le-temu.
  Drugič pa bi lahko rekli, da če oprostimo Peterletu “njegovo” (saj to ni nujno njegovo) stališče do sodelovanja z okupatorjem, ki se tudi giba v smeri opravičevanja, predvsem preko obsojanja bivšega režima (s čimer ni nič narobe, če to ne gre z roko v roki z pohvalo “izdajalcem”) in omiljevanja vloge Cerkve (oz bolje, posameznikov v njej) pri spodbujanju spopada z revolucijo.
  Vse se da racionalizirati, vendar bi na ta način lahko reklu tudi – če izvolimo Peterleta, moramo vendar odpustiti tudi Türku njegovo “izdajstvo”.
  Kaj je pa Mladina napisala? Rahlo smešno, vendar v OZN Türk nebi sploh mogel zastopati Slovenije – Slovenije sploh ni bilo. (priznam, to opravičilo ni dobro – je banalno, pa še nič ne pove o tem, zakaj je bil na tem mestu še poleti, se pa nanaša na čas med osamosvajanjem) Morda pa bi moral s tega mesta odstopiti? Morda. Problem je večji kot je videti in se vanj ne bom spuščal (če ne zaradi drugega, tudi ker moje znanje o teh zadevah ni zadostno).

  agreed.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: