Christoossov pasijon

Težave s križi nekega naključnega mimoidočega

Nokia E63 – Review

Posted by christooss na 15 februarja 2009

Ob poplavi pametnih telefonov se nisem mogel zadržati pred nakupom ene od novih (manj kot pol leta starih!) nokij. Glavni razlog je bila seveda cena 20€. Normalno ob sklenitvi naročniškega razmerja za nadaljnih 24 mesecev. Zaenkrat mi taki pogoji ustrezajo saj bi itak mogel plačevati naročnino in ni razlogov zakaj ne bi mogel ob tem še obročno odplačevati telefona.

Pred nakupom sem okleval med E71 in E63 vendar sem po dolgem brskanju po internetu in denarnih stanjih v moji denarnici nakup E71 prepustil rahlo premožnejšim (Razlika v ceni je 110€ ob enaki pogodbi za 24 mesecev).

In po nakupu sem, kot resnemu blogerju pritiče napisal, oceno. Kliknite na More, ker je mal čez 1500 besed dolga objava pa da ne bo zasedl čist cele strani 🙂

Izgled, oblika in tipkovnica:

Nokia je E63 izdala v dveh barvah (rdeča in modra).  Sam si lastim modro različico podobno tejle na sliki:

E63 ima plastično ohišje (OMG WTF kako si mogu to rečt, če je pa Eserija res huda zaradi kovinskega ohišja), ki v roki deluje zelo stabilno (ne bo zdrsnl ZA BOGA NE) saj ima rahlo gumijast “prizvok” 🙂 Oblikovno je seveda nadvse podobna svoji starejši in zmoglivejši sestri z rahlimi niansami. Debelina telefona je za 2-3 mm in po nekaj opažanjih deluje masivneje kot E71.  Nevem pa točno zakaj. Na straneh telefona najdemo priključek za USB ter režo za miniSD kartico. Spodaj je priključek za napajanje. Zgoraj pa (trenutek za tišino za večji prizvok nadmočnosti) 3.5 mm priključek za slušalke!!!! Mogoče bo kdo pogrešal pri straneh nastavitev za glasnot vendar, ker noben od mojih bivših tega ni imel tudi pri aktualnem ne bom pogrešal tega. D-pad čist lepo nadzoruje zvok.

Za razliko od prikazane ima moja nokia QWERTZ tipkovnico. Za neizobražene povejmo, da je to prva vrstica na večini slovanskih tipkovnic, torej je Nokia priredila telefone tudi za balkan-slovanske države. Seveda zaradi tega na tipkovnici najdemo tudi ČŽŠĆje. Sama tipkovnica je zelo podobna tisti na E71 z dodatkom nekaj humbov v spodnji vrstici. Za vse skeptike QWERTZ telefonov naj povem, da je to najboljša iznajdba po narezanem kruhu. Po dveh dneh uporabe že skoraj vedno tipkam na slepo in že dvomim, da mi bo ob kakršni koli nesreči uspelo še kdaj koli uporabljati navadno številčno tipkovnico. Tipke so na občutek rahlo (ampak res rahlo) peščene kar daje dober občutek napram gladkim različicam na drugih telefonih. Ob tipkanju imamo vedno občutek, da tipkamo zato se nemore zgoditi, da bi ostali brez ustreznega znaka na zaslonu. Na telefonu najdemo še 4 bližnjične gumbe za hitri dostop do menijov, koledarja, imenika ter sporočil (prva opcija je vedno odprtje emailov če imamo nastavljen email račun). Potem pa seveda še štiri standardne gumbe za oglašanje ter navigacijski D-pad.

Obliko bi lahko ocenil s čisto desetko. Mogoče bo kdo zaradi debeline (ter nekompatibilnih srajčk, oblekic, hlačk svoje sestre 71) popizdil in dal obliki 9,5ko 🙂 Mnogi boste pogrešali kovinsko ohišje vendar manjko le tega ni opazno. Sploh pa nevem če je oblika in vse skupaj zaradi tega boljše.

Ena od slabosti (ni oblikovna ampak strojna) je pomanjkanje GPS-a. Mnoge bo to resno odvrnilo od nakupa vendar sam mislim, da ne bom čutil pomanjkanja. Druga slabost je slabša kvaliteta fotoaparata vendar se primerja po kvaliteti slike s E71. Obe skupaj pa se sigruno ne morata kosati ostalim multimedijskim telefonom s primerno boljšimi fotoaparati.

Programska oprema:

Glavni del telefona je seveda programska oprema in tu se platforma Symbian izkaže v res močni luči (ene 2000W reflektor direkt v glavo!!).

Na telefonu najdemo operacijski sistem S60v3 (mislim da je T50 al 60 nevem). Osnovna oprema je torej povsem enaka nokiji E71 ter E66 mogoče celo E51 samo o tem pa nisem čisto prepričan.

Na osnovnem zaslonu imamo že prednastavljene bližnjice do aplikacij imenik, internet…. itd. Zelo (ampak res ZELO ZELO) uporabna je zadnja bližnjic z angleškim imenom Switch mode. Bližnjica omogoči preprost prehod na drug profil osnovnega zaslona. Tako imamo lahko npr. na enem zaslonu bližnjice za internet, email, IM ter ostale spletne stvarce, na drugem pa dostop do multimedijskih aplikacij, iger ipd.

Pod bližnjicami pa imamo notification polja. Ob prvem zagonu bodo ta v večini še ne nastavljena saj omogočjo prikaz število neprebranih emailov v email računu, opomnik o sestanku ter dostop do nastavitev WiFi omrežja (preklop, izklop). Mislim, da so lahko prikazane 4 take aplikacije na enem zaslonu. Torej lahko spremljamo 4 email račune iz osnovnega pogleda. Uporabno!

Aplikacije:

Email aplikacija sicer ni nadmočna (zaenkrat še nisem našel uporabnejše) ampak povsem zmogljiva. Predvsem je uporabno, ker lahko kontaktom pri katerih imamo v profilu nastavljen tudi email naslov povsem preprosto pošljemo email. Mnogi si (če si seveda lastijo gmail račun) namestijo gmailovo mobilno različico bralnika/pisalnika emailov vendar ob popolni podpori IMAP (za neizobražene: telefon ne prenese sporočil iz strežnikov ampak samo sinhronizira prikaz. Ko označimo email kot prebran bo prebran tudi na našem spletnem email računu) ter Gmail računom ni ovir za uporabo privzete email aplikacije. Edina slabost (to ima tudi gmail aplikacija) je, da ne podpira HTML emailov vendar je to povsem preprosto rešeno, da je html pošta prikazana kot dodatek (attachment), ki ga odpre privzeti Nokijin brskalnik.

Nokijin seveda prav tako služi svojemu namenu brskanju po spletnih straneh. Imamo možnost naročevanja na RSS feede in pol avtomatske ter avtomatske bookmarke (po domače zaznamki ter zgodovina). Možna je seveda namestitev zunanjega (third based) brskalnika npr. Opera Mini, ki pa je izredno zmogljiv. Mnogo zmogljivejši od privzetega brskalnika vendar izguba ob neuporabi Opere vseeno ne bo gromozanska 🙂

IMjanje (Facebook, Gtalk, MSN, Yahoo, Jabber, ICQ) je mogoče vendar privzete aplikacije nisem naštimal zaradi boljših/zmogljivejših alternativ. Prva od teh je Slick omogoča prav zgoraj naštete IM storitve ter bo s svojo funkcionalnostjo prepričala marsikaterega uporabnika. Je tudi zelo nastavljiva od velikosti pisav do načina prikaza. Vendar ji manjka ena stvar možnost VOIP (SIP ter SKYPE!!!!). In le to ponuja Fring. Fring omogoča tud ostalo IMjanje (nekaj več kot Slick, podpira tudi Last.fm ter spremljanje gmail računa o novo prejetih sporočilih) tako, da ne bo treba uporabljati preveč aplikacij za eno stvar. Slabost (ki jo uporabnik Fringa ne zazna) je pošiljanje reklam ljudem s katerimi ste v trenutnem kontaktu.  Je dokaj nastavljiv vendar malo manj proti Slicku. VOIP je možen preko privzetega programa za interntetno telefonijo na Nokiji, ki pa prenese aplikacije iz njihovega kataloga. Čudno je to, da prenese uporabno IM ter VOIP (brez skypa) aplikacijo Gizmo, ki je BTW izdana pod GPL licenco in omogoča tudi nakup t.i. Gizmo bonov za klice v mobilna ter stacionarna omrežja.

Multimedijske aplikacije so. Vendar niso močno zmogljive. Uporabna je aplikacija Podcast v kateri se lahko naročimo na kakšnega od priljubljenih Podcastov. Glasbeni predvajalnik omogoča kar nekaj stvari vendar ga še nisem sprobal. Play, Pause ipd imajo itak vsi tako, da bo za normalno rabo povsem dovolj. Za vse ostalo je tu Internet.

Vsi kupci Nokij imajo zastonj enoletno uporabo storitve OVI, ki je v svojem bistvu spletni hranilnik za datoteke, ki so nam nato preporsto dostopne tako na računalniku kot tudi na mobitelu. Nisem še poiskusil vendar Internet v veliki meri storitev hvali. Baje pa so v zadnjem času nekateri uporabniki izgubili vse svoje datoteke na Nokijinih serverjih zato ne bo napačno opozorilo za hranjenje varnostnih kopij, ki jih dajemo na splet v hrambo tretji osebi.

Super dodatek pri Operacijskem sistemu pa je Enkripcija podatkovnih nosilcev. Tako lahko na telefonu zadržujemo tudi občutljivejše informacije, ki kljub kraji ali izgubi telefona ne bodo prišli v napačne roke t.j. Zlobko Zlobkovčičev. Super in uporabno.

Ena od z moje strani še neuporabljenih aplikacij je Nokia Maps. Bojda je uporabna, dokaj natančna ter osvežena. Vendar ob manjku GPS ne služi celotnemu namenu. Triangulacija je ZAKON 🙂

Za ljudi s prizadetiv vidom ima nokija nameščen Text-to-speech mašino. Imamo na voljo Ellen ter Martina.

Ostala programska oprema pa večini uporabnikov ne bo prišla pod roke jo pa lahko spoznate na večini S60 telefonih.

Zaključek:

Zaenkrat sem IZREDNO navdušen nad telefonom. Od oblike, barve do programske opreme naprej.

Dobrote:

 • oblika
 • ohišje
 • Tipkovnica
 • Tipkovnica
 • Tipkovnica
 • Symbian integracija
 • veliko privzeto nameščenih aplikacij je spoliranih
 • enkripcija spominskih kartic.
 • Nokia Suite
 • Vgrajeni Sync dela tudi z Google Syncom (to je sicer prednost Googla 🙂 )
 • Možnost nameščanja pletore zunanjih aplikacij (SSH, IM….)
 • WiFi
 • Baterija zdrži 5 dni brez uporabe Wifija, Bluetootha…
 • Nastavitve osnovnega pogleda.

Slabosti:

 • mail aplikacija bi bila lahko boljša, vendar je super integrirana v sam Symbian
 • fotoaparat ni višek tehnologije, prav tako ne
 • network manager bi bil lahko boljše poštiman
 • multimedijske aplikacije niso spolirane
 • Ni integracije vseh IM, Mail ter ostali računov Socialnih omrežij kot obljublja Palm Pre (žal smo vsi videli posnetke in si take stvari želimo na svojih telefonih)
 • Nokia Suite ni priložena v Simobilovem paketu
 • USB kabel ni priložen v paketu
 • Spominska kartica ni priložena v paketu
 • Dodatni programi se ne integrirajo lepo v telefon. Mail aplikacije, brskalnik. Treba jih je posebej zaganjati.
 • YouTube filmčki se privzeto ne poganjajo pravilno. Odpre RealPlayer vendar potem sledi Time Out error
 • Ni GPSja

Raje naštejem več slabosti kot dobrot vendar prve ne premaknejo tehtnice v slabost samemu telefonu. Predvsem zaradi odprtosti platforme in zmožnosti nameščanja izbranih aplikacij.

Telefon nadvse priporočam. Nakup obvezen če iščete pametni telefon, ki bo služil tako za povezovanje z internetom, mail računi in ostalimi dobrotami moderne “biznis” tehnologije. Baje podpira povezovanje exchange račune.

JESSS Nokia JU rulz them all.

Za ostala vprašanja pa kar v komentarijh. Tejle objavi bo sledil seznam aplikacij, ki jih redno uporabljam na telefončiču. Hint: Monkey Island!! 🙂

Advertisements

35 komentarjev to “Nokia E63 – Review”

 1. zaspan said

  huh se par takih reviewov pa ti bodo mobitele kar pred noge nosil ;-D

 2. christooss said

  Upam. Če kdo, ki potrebuje telefon pregledan, razgledan ipd. Prosim pošljite mail, da vam pošljem podatke kam pošljete telefon. Razmišljam, da bi bil najprimernejši Palm Pre ocenjevalec EVER!!!sto!!ena!ena

 3. nusa said

  kaj telefon ma slovenski jezik tut možn

 4. nusa said

  pa če ma kak se ga nastavi

 5. Lyrics said

  Živjo,

  sory da ti kar tukaj pišem. Dober review pa cel tvoj blog mi všeč in bi želel nardit kakšno izmenjavo povezave z mojo stranjo. Stran je http://www.slolyrics.com, poglej malo, mamo med 500 in 900 obiskovalcev dnevno, tako da po mojem se ti splača :). Moj mail je info@slolyrics.com , pa mi piši če se odločiš za izmenjavo

  sory še enkrat da pišem kar tukaj ampak nisem našel maila, da bi ti pisal. zbriši ko prebereš da ne bo grdo zgledalo na tvojem blogu 😉

 6. tim said

  Hej mene zanima, a lahko na ta telefonček namestim kak program ki deluje na windovsih??

 7. christooss said

  Hm? Kako to misliš? Katere programe?

 8. Lady said

  Zdravo! Odločam se za nakup tegale telefona, pa me zanima, kako je z baterijo, v primeru, da npr. 2 uri na dan poslušaš glasbo in/ali pretipkavaš zapiske 1 uro (predvidevam, da ima kakšen program, ki bi podpiral wordove dokumente..)? Čisto tako, okvirno 🙂 Hvala!

 9. christooss said

  Baterija brez velikega prčkanja po šestih celih dneh opozori, da je baterija bolj ko ne prazna vendar zaslonček kaže še eno črtico. Raba:Mal na internet, parkrat na dan maile pogledat, par klicov, pa smsji.

  Če imam prav v spominu pa podpira 24 ur glasbe. Tako, da malo preračunaj 🙂 Ima program za odpiranje Wordovih dokumentov mislim pa da ne podpira shranjevanja. Za to funkcionalnost se program kupi ali poišče na priljubljenem travniku.

  BTW zelo zanimiva opcija so Active Notes, v katerih pač pišeš tekst lahko dodaš slike itd. Potem pa si to na mail pošlješ (al pa prek bluetootha na komp) in bo v zip paketu text + slike. Zelo uporabno!!

 10. Urban said

  Sam sem danes postal ponosni lastnik Nokia E71 in sem zelo zadovoljen.

 11. Klemen said

  Živjo.
  Danes sm kupu Nokio E63 pri Simobilu na naročnino seveda…mal sm biu presenečn ker jih je zmankal in sm mogu počakat 1dan da so jo dobavli.
  No pa da prašam…zanima me kako se kej uporablja Facebook najlažje, kšn programček al pa kej tacga.(sm vidu gor si napisu Slick, sam na strani nič ne piše da podpira Facebook.) Pol me zanima, kako se uporablja email (Gmailov račun)če je kaj zahtevnega in tako!
  Potem pa še…mal sem bi presenečen ob pogledu na USB prikluček in sicer kaj takega še nisem vidu.tko da…če veš ki se ga da dobit pa to..
  hvala za odgovor!
  lp

 12. christooss said

  Za facebook lahko uporabiš Fring. Lahko pa uporabiš kar priložen brskalnik ali pa Opera Mini. Gmail je čisto preprosto nastavit. Samo vpišeš podatke in lahko takoj sprejemaš maile. USB kabel se gotov da dobit pri simobilu al pa mobitelu. Predvidevam, da je enak kot pri e71.

 13. Klemen said

  ok hvala za odgovore. še to me zanima…na mobiteli ni blo nobene igrce, pa me zanima če poznaš kašno dobro stran glede tega.sicer sem že sam našu neki sam je use bl bedn.
  tnx for reply

 14. tim said

  živjo ponovno….se opravičujem ker sem bleknil eno brezglavo vprašanje (bojim se da bom spet tako vprašal 🙂

  http://www.magitech.com/astrolog/astrolog/astfile.htm

  sicer pa tu je link… pa če si bi pogledal zadevo….
  takoj prvi na seznamu…

  je luštn astrološki programček, pa iščem tak telefon, ki bi omogočal stalno spremljanje “dogajanja na nebu” …..kot temo na telefonu, ne da bi mi bilo potrebno stalno zaganjati aplikacijo

  sicer pa tudi zaganjanje aplikacije vsakič znova ni tako hudo… da le dobim tak telefon, ki bo omogočal delovanje tega programčka pa bo super….

  hvala za odgovor….lp

 15. JureG said

  Jaz in sestra sva ga pa kupila danes, jaz modrega, sestra rdečega.

  Mobitel je super in sem z njem zelo zadovoljen, me pa 2 stvari motijo in sicer pomanjkanje smeškov in zmožnost urejanja slik kot jih imajo cenejši telefoni. Zdaj ne vem, a samo jaz ne najdem smeškov ali jih sploh ni.

 16. Zaliie said

  kako je z youtube?? odpre video? se ga da pogledat??
  ja fotoaparat dober ali zanič?

 17. Juro said

  USB kabl ni problem če imaš renosnik, saj se lahko povežeta preko “modrega zoba”. PC Suite pa dobiš zastonj na nokini uradni strani :D… Moti me idino ker ni priložene miniSD spominske kartice. Škoda.

 18. JureG said

  Ja, škoda da ns spomisnke sam jo pri mimovrste.com za 5.5 eur dobiš 2 GB, kar je že skoraj zastojn.

  iSync pa za mac-a deluje brezhibno sam pogrešam da nokia transfer maganer ne obstaja za E63. Bedaki. Kadarkoli kupim mobitel za mojega ni podpore.

 19. christooss said

  Sej če ne bi prihranjevali na kablih, karticah itd. bi bil potem telefon občutno dražji. Super, da lahko dobimo smartphone za tako nizko ceno in si potem po mili volji kupujemo dodatke.

  YouTube je možno ogledovat samo preko zunanjih programčkov. Ne dela v brskalnikih.

 20. Tim said

  Am….. si si ogledal link, ki sem ga posredoval….deluje programček ASTROLOG 5.40 na tem telefonu??

  lp

 21. Lea said

  tudi jaz sem si kupila to nokio…ampak nisem dobila usb kabla zraven(tako kot sem ga dobila pri naprimer sony ericssonu)…kako pa si naj (razen bluetootha) naložim muziko na telefon? a je treba ta kabel posebej kupiti? hvala za odgovor in pomoč 😉 😉

 22. Luxoo7 said

  Čav najprej povem da sm od učeri zsdovolni uporabnik tega modela in naročnik simobila.
  Pol neki o kablu kabl ma oznako CA-101 na na mimo vrste pride 22.12 € jst mam slučajno ta kabl že od prej k ga je seka dubla pri svojem telefonu, tko da v, priporočam raj nakup BLUETOOTH ključka ki ga dobiš tut za 7 € že.
  Zej me pa še zanima par stvari in sicer kje bi se dal kake programe za ta telefon dobit k me res žre da nima igrc gor pa sm gledu na getjar.com pa ti tega modela še notr nikjer.
  Pa še mal o blogu res ql narjen in realno napisan. TNX
  Lp Lux

 23. estee said

  Oj! Tudi jaz sem si nabavla nokio E63. Telefon je kr kul, mam pa težave s spominsko sd kartico…sicer sem nagruntala zadevo, ampak moraš it čez ene 25 menijev, da prideš do nje… Težava, ki pa je nikakor ne morem odpravit pa je naslednja: pri kopiranju imenika, sporočil, fotk…in vsega, mi je vse brez težav skopiralo, vendar mi ne izpiše imen pri sporočilih. Pokaže samo številke in tega nikakor ne znam zrihtat. Ma kdo kako idejo- še enkrat vse znova, al kaj? Tnx za odgovor ali idejo…LP

  • Nicky said

   Oj…meni in fantu dela isto, pa nam nikjer ne na nokia slovenija, ne na teleray in tudi ne na simobilu niso znali dat konkretnega odgovora. baje da naj bi se lahko odpravilo z nadgraditvijo software-a ampak niso prepričani…nekateri krivijo staro sim kartico (ki ima manj kot 2 leti), drugi pa rečejo da povrnit tovarniške nastavitve.
   No rezulatat dela je nakako tak:
   povrnitev tovarniških nastavitev stvari ne odpravi
   kartica tudi ni kriva
   v imeniku primankuje funkcija izbire med imenikom kartice in imenikom na telefonu, kere pač kontakte naj ti kaže…to imajo normalno notr (razen najinih nokij)
   da bi pa nadgradili software bi potrebovala usb kabel, ki pa ni kot običajni usb kabli…vsaj tri različne sva poskusila, pa noben ne dela…kakšen nasvet katerega kupit? ker je priključek na telefonu za malenkost širši kot normalni usb-ji za ostale naprave.

   če pa je že kdo rešil to zadevo naj javi, bo dobrodošlo karkoli 😀

 24. tapg said

  Hey!
  Tudi jaz si nameravam kupiti ta telefon, pa ko gledam vaše komentarje me kr mal mineva.Zanima me če se ga za njegovo ceno splača kupit, če je slučajno USB isti ko za ostale nokie, in če je spominska kartica ista ko za sony ericsona?
  hvala v naprej

 25. Anže said

  Krasn telefon je za svojo ceno;) Zej vidim da ene par se pritožuje zarad spominske pa kabla…Osebno sn kupo 2gb kartico za 5.5€ pa usb kabl za komp za 2.5€. Seveda na njem ne piše nokia sam dela pa normalno 😉 mam pa tud gps sprejemnik za 25€;D
  pol naložit se da gor vse kar se nalaga na ostale symbian telefone, edin če kdo pozna brskalnik skyfire tuki žal (še) ne dela (al pa samo men ne). Pol najdo sn tud en youtube ko dela normalno brez nastavlanja real playerja. Sicer je to nasplošno problem pr youtube aplikaciji.
  Telefon vredn nakupa 🙂

 26. christooss said

  Najboljša Youtube aplikacija je več kot 100% potegnjena z m.youtube.com!!! Dela odlično!!!

 27. Tim said

  Telefon je čist ok. Bi si jst želel astrološki programček, ki bi deloval na telefonu.

  http://www.magitech.com/astrolog/index.html programček s te internetne strani ne deluje na E63.

  Sem iskal že po netu za podobnimi programčki a nisem še nič našel.

  Mi lahk kdo pomaga pri iskanju?

 28. neno said

  Mene pa samo zanima kje bi lahko dobil ohišje za nokio e63.
  Če kdo ve za kako stran naj mi prosim napiše.

  lp

 29. jure said

  http://www.imserba.com

  No tukaj je stran, na kateri najdete vsega in svasta za e63(igre-delujejo iste kot na e71, programe in tako dalje). Stran deluje kot forum,na katerega se moras prijavit, da lahko potegnes datoteke z neta. Stran je malo nepregledna,zato uporabite iskalnik, bo lazje.

  Da, pa je telefon zakon, pa vam pove tudi dejstvo, da ta odgovor pisem z omenjeno nokio e63.

  slabost primarnega brskalnika, bom popravil z kaksno aplikacijo kot je opera mini, da pa ni gpsja pa se tud ne sekiram. Namestis aplikacijo googlemaps za mobilnike in se povezes na kak wireles internet ali pa uporabis mobilni internet. Pac malo stane,ampak se da vse resit. Sicer pa ga se vedno ni cez popolno navadno papirnato karto. 🙂

  Lp, vsem skupaj

  • christooss said

   Super informacije! Bom naredil en obsežneši blog post o E63 (Skupek komentarjev na tale post in moje uporabniške izkušnje po pol leta)

   A kdo slučajno pozna kšn network manager za symbian k tale pri s60v3 dost sucks

 30. aneh said

  Good post. I learn something new and challenging on blogs
  I stumbleupon everyday. It’s always helpful to read through articles from other writers and use something from their sites.

 31. Brandi said

  Your current write-up features verified necessary to us. It’s really informative and you’re simply certainly extremely educated of this type. You get opened my personal eyes in order to different thoughts about this particular subject with intriquing, notable and solid articles.

 32. I like the valuable information you provide in your articles.
  I will bookmark your weblog and check again here regularly.
  I am quite sure I’ll learn a lot of new stuff right here! Best of luck for the next!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: